Prima biserică românească din Italia

In jos

Prima biserică românească din Italia

Mesaj  admin la data de Lun Iun 29, 2009 6:06 am

Sâmbătă, 27 iunie 2009, în oraşul Pavia, Regiunea Lombardia, a fost ţinută slujba de inaugurare a primului locaş de cult, proprietate a Bisericii Ortodoxe Române din Italia.
Sfinţirea locaşului de cult, a fost făcută de către Preasfinţitul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române, în prezenţa unui mare număr de enoriaşi români, veniţi din zone apropiate regiunii din nordul Italiei.
Biserica ortodoxă română de la Pavia va rămâne sub tutela preotului paroh Nicolae Popa. Acesta a declarat că Preasfinţitul Siluan, în urma negocierilor cu Guvernul României, a obţinut fonduri în valoare de 60.000 de euro pentru cumpărarea locaşului de cult, vândut de Biserica catolică.
Locaşul de cult a avut nevoie de renovări, întrucât se afla într-o stare precară, astfel încât necesitățile financiare s-au dublat.
Lucrările, printre care şi mutarea altarului, nu sunt încă terminate însă slujba de inaugurare s-a bucurat de prezența unui număr mare de enoriaşi. Slujba de târnosire a bisericii a fost desfăşurată conform ritului ortodox însă altarul propriu-zis a fost sfinţit în văzul tuturor, fără a fi despărţit de catapeteasmă.
Întreaga ceremonie s-a sfârşit cu o procesiune a ierarhilor români de la Biserica San Pietro in Cielo d´Oro până la Biserica San Gervazio e Protasio. La cea din urmă biserică a fost oficiată slujba vecerniei în prezenţa episcopului de Pavia, Monsegnore Giovanni Giudici.
Reprezentanţii celor două culte au făcut schimb de daruri, biserica noastră primind moaşte ale sfinţilor protectori ai Episcopiei catolice din Pavia, Protasie şi Ghervasie.
Sursa: www.adevarul.it
Adevarul Italia

admin
Admin

Numarul mesajelor : 7
Data de inscriere : 26/06/2009
Localizare : Calarasi

Vezi profilul utilizatorului http://migrantiromani.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum