Silvia Angheluţă acordă credite în Italia

In jos

Silvia Angheluţă acordă credite în Italia

Mesaj  adriana la data de Lun Aug 03, 2009 4:05 am

După ce a acumulat experienţă în domeniul financiar bancar, Silvia Angheluţă şi-a deschis propria activitate. Pe lângă obişnuitele dosare de credite, aceasta a adăugat şi alte servicii care pot veni în ajutorul clienţilor. Nu a uitat niciodată că este româncă, iar conaţionalii care păşesc pragul biroului său se pot considera norocoşi.

Gălăţeanca Silvia Angheluţă are 36 de ani şi în urmă cu trei ani a decis împreună cu soţul ei, cetăţean italian, să se mute în Peninsulă, înfiinţând o societate financiară, denumită "Silstar", asta după ce încercase deschiderea unei activităţi cu profil asemănător şi în România. "După ce m-am căsătorit, am înfiinţat o societate care avea ca obiect de activitate întocmirea de dosare în vederea cererilor de împrumuturi personale sau credite ipotecare. Prima dată a fost înfiinţată firma "Silstar" la Galaţi în 2005, azi este însă fără activitate şi din cauza noului impozit forfetar sunt obligată să o închid. Nu pot spune în cuvinte ce rău îmi pare că nu suntem încurajaţi să facem nimic la noi acasă."

De la angajat la angajator

Ajunsă în Italia în urmă cu trei ani, Silvia începe să lucreze ca "impiegata" într-o societate de împrumuturi, ulterior fiind avansată în cadrul sectorului de "back-office" al firmei, cel mai important loc în care se discută şi se decid cererile de împrumut. "Când am venit în Italia am lucrat într-o societate de împrumuturi, mai întâi ca funcţionară şi mai apoi în "back-office". Atât de mult mi-a plăcut şi-mi place această meserie, încât am decis împreună cu soţul meu, şi el cu o mare experienţă în acest sector, să deschidem activitatea noastră." Ca în majoritatea activităţilor nou începute pe cont propriu, Silvia a întâmpinat nenumărate probleme. "Am întâmpinat multe probleme de ordin birocratic, altele legate de neseriozitatea unor persoane, dar până la urmă am reuşit, iar în prezent activitatea pe care o desfăşurăm îmi aduce foarte multe satisfacţii. Eu spun mereu că un dosar încheiat este ca un succes personal, mai ales acum când sectorul financiar întâmpină tot mai multe probleme legate de criza economică. Chiar şi denumirea dată societăţii indică pentru Silvia Angheluţă mult optimism. "Am decis să facem paşi mici şi siguri în activitatea începută. Logo-ul societăţii este o stea pe care nu vreau să o consider căzătoare şi rămâne acolo unde îi este locul, iar dacă mai şi luminează pentru cine are nevoie, pentru mine este perfect."

Mereu informată

Criza economică şi transformările care intervin în sectorul în care îşi desfăşoară activitatea, o obligă aproape pe româncă să participe la nenumărate cursuri de specialitate. Una dintre satisfacţiile pe care le are este că la majoritatea întâlneşte români, un semnal foarte bun în opinia ei. "Odată începută activitatea în cadrul societăţii, m-am lămurit că pentru a avea succes trebuie să fii la curent cu toate noutăţile care apar în domeniu. Tocmai de aceea încerc să nu scap niciun curs de specialitate sau să obţin mereu informaţiile noi care apar. Ceea ce mă bucură este să constat că în toată Italia, acolo unde am participat la diferite seminarii sau cursuri oferite de bănci sau alte societăţi financiare, am întâlnit conaţionali de-ai mei, persoane inteligente, pregătite, care s-au integrat foarte bine în localităţile unde trăiesc. Chiar mă gândesc să iniţiem constituirea unei asociaţii care să cuprindă românii care lucrează în acest domeniu, fie că sunt angajaţi sau au o activitate proprie. S-ar putea crea un network extraodrinar care să aducă beneficii tuturor."

În sprijinul străinilor

Clienţii societăţii pe care o conduce sunt majoritatea italieni, dar nu lipsesc străinii şi, în special, românii. "Clienţii mei sunt italieni în mare parte, dar am şi români, albanezi, nigerieni sau ruşi. Când am în faţă un român, discut în limba noastră încercând să-i explic cât mai amănunţit despre creditul pe care îl vrea sau despre problemele pe care ni le dă în rezolvare. Pentru mulţi a fost o surpriză plăcută să constate că şi eu sunt româncă şi că pot înţelege mai bine. Creditele sunt mai pe înţelesul tuturor acum, dar există chestiuni noi legate de chiria unui apartament, de problemele create în urma unui accident sau a unor probleme întâmpinate în spitale. Tocmai de aceea ne-am gândit să lărgim domeniile de activitate. "În afara activităţilor de ordin financiar, societatea Silviei se ocupă de alte două chestiuni cu care se confruntă mulţi străini: problemele create de accidentele stradale şi de muncă pe de o parte, precum şi cele create în urma unor tratamente medicale greşite. "Pentru a evita timpul lung şi cheltuirea unor bani inutil, o persoană care a suferit un accident, fie de maşină, fie la locul de muncă, poate veni la noi cu documentele, unde le introducem într-un program legat la societatea mamă, care se va ocupa de rezolvarea lor. Clientul nu va plăti nimic în plus, decât aşa cum se procedează peste tot, în cazul în care practica are câştig de cauză, un procent pentru instructaj sau prelucrarea dosarului. De asemenea, dacă cineva a fost victima unei erori medicale, clientul vine la noi cu documentele pe care i le solicităm, respectiv analize, ecografii, raze, iar noi le prezentăm unei echipe de medici specialişti sau legali cu care colaborăm. În funcţie de rezultate se decide dacă se poate întocmi un dosar de înaintare în judecată, moment când recomandăm chiar şi avocaţi specializaţi în acest domeniu."

Silvia Angheluţă poate fi contactata la tel. 338 4936496 sau pe e-mail: info@silstarfinanziamenti.it

Sursa: www.gazetaromaneasca.com
avatar
adriana

Numarul mesajelor : 13
Data de inscriere : 27/06/2009

Vezi profilul utilizatorului http://www.scoala5calarasi.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum