Spaniolii merg la cules căpşuni în Danemarca

In jos

Spaniolii merg la cules căpşuni în Danemarca

Mesaj  admin la data de Lun Iun 29, 2009 8:01 am

Oamenii de afaceri din agriculura din Spania se plâng că spaniolii preferă să lucreze în agricultura din alte ţări, precum Danemarca.
Liderii Sindicatului de Muncitori din Spania UGT au declarat că oamenii de afaceri au angajat imigranţi pentru campaniile de recoltare de căpşuni, deoarece spaniolii nu au acceptat salariile oferite şi au plecat să muncească în alte ţări.
"Spaniolii merg să lucreze în Danemarca, unde nu sunt exploataţi şi li se oferă salarii mult mai mari”, a declarat liderul Uniunii Generale a Muncitorilor (UGT), Manuel Pastrana.
Din cauza condiţiilor de muncă oferite în agricultura spaniolă, a apărut un deficit de mână de lucru.
"Spaniolii nu acceptă abuzurile, aşa că oamenii de afaceri angajează imigranţi, profitând de situaţia în care se găsesc. Pentru străini este mai greu să îşi găsească de muncă şi sunt nevoiţi să accepte orice", a mai precizat Pastrana.
Majoritatea persoanelor care au lucrat în campaniile de recoltare a căpşunilor din Spania sunt români şi bulgari. "Aproximativ 70% din muncitorii din agricultura spaniolă sunt de naţionalitate română şi bulgară", a afirmat liderul UGT
Sursa: Adevarul Spania

admin
Admin

Numarul mesajelor : 7
Data de inscriere : 26/06/2009
Localizare : Calarasi

Vezi profilul utilizatorului http://migrantiromani.wikiforum.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum